Witte Merel moet wijken voor nieuw gemeentehuis

Witte Merel moet wijken voor nieuw gemeentehuis

Een nieuw gemeentehuis? Een beslissing  zonder enige inspraak van de Lintenaar. Een gemiste kans!

 

 

Vijf miljoen euro: zoveel trekt het N-VA/CD&V bestuur uit voor een nieuw gemeentehuis op de plaats van de Witte Merel. Op die ene locatie wil het bestuur álle diensten samenbrengen. Daarvoor moet dus de mooie voorgevel en de voorbouw van de Witte Merel sneuvelen. Dat roept veel vragen op. Is de Lintenaar vragende partij voor dit megalomaan project? Is het voor Lint, waar afstanden nooit groot zijn, noodzakelijk om de gemeentelijke administratie, sociale dienstverlening, sport, cultuur, bib, verenigingsleven... in één gebouw samen te proppen? Blijft er daarna nog voldoende ruimte over voor cultuurbeleving? En onze verenigingen, waar moeten die naartoe?

In de Witte Merel zijn de voorbije jaren trouwens honderdduizenden euro’s geïnvesteerd in brandveiligheid. Allemaal weggesmeten geld?


EN WAT MET HET HUIDIGE GEMEENTEHUIS?


Dat zal in slechte staat achterblijven. Gaat het misschien in de uitverkoop?
Groen heeft zijn bedenkingen, want het kan allemaal ook anders! Ja, ook voor ons moet er duidelijk een oplossing komen voor de gammele gebouwen waar een aantal diensten nu in gehuisvest zijn. Maar wij zouden starten met een allesomvattend masterplan voor patrimonium en dienstverlening. Het zou ook logisch zijn eerst de definitieve keuze af te wachten over het al dan niet fusioneren van onze gemeente. Dán pas weten we hoeveel ruimte we nodig hebben en hoe die er moet uitzien. Geld kan maar één keer uitgegeven worden. Wat ons betreft kan het nu beter besteed worden aan de gemeenteschool, de buitenschoolse kinderopvang en onze voetpaden.