Veel volk op 40 jaar Groen Lint

21 December 2022

Veel volk op 40 jaar Groen Lint

De Antwerpse regio Zuidrand/Rupel is altijd al een sterke regio geweest met een groot aantal groepen die de voorbije 40 jaar mooie verkiezingsresultaten hebben behaald.

Op een zonovergoten zondagmiddag in Lint huldigden de Groenen van de regio Zuidrand/Rupel de lokale groepen van Edegem, Mortsel, Boechout, Hove, Kontich en Lint voor hun 40 jarig bestaan. Deze lokale afdelingen hebben gedurende die 40 jaar steeds het beste van zichzelf gegeven om het groene verhaal waar te maken in hun gemeente en onze regio Zuidrand/Rupel.

De Antwerpse regio Zuidrand/Rupel is altijd al een sterke regio geweest met een groot aantal groepen die de voorbije 40 jaar mooie verkiezingsresultaten hebben behaald. Met als uitschieters Edegem en Mortsel die bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 respectievelijk scores van 18,6% en 20,9% behaalden. Ook provinciaal en bovenlokaal behaalde onze regio mooie resultaten die boven het Vlaams gemiddelde lagen. Wat misschien niet iedereen weet is dat ook de eerste Groene schepen in Vlaanderen iemand van onze regio is, namelijk Joos Schroeven van Rumst. Hij werd schepen in 1989. Maar we vermelden ook graag Ingrid Pira van Groen Mortsel die als eerste vrouw in 2001 burgemeester werd en dit bleef tot 2012. We hopen dat in 2024 nog andere groene kandidaten haar voorbeeld kunnen volgen!
Maar laten we ook niet vergeten dat zowel in 2012 als in 2018 meerdere Groen groepen uit onze regio met veel succes en mooie realisaties deel uitmaakten van de meerderheid in hun gemeente. Onder het moto van goed in je vel, goed voor de planeet en goed voor elkaar staan in 2024 onze groepen opnieuw klaar om deel uit te maken van de meerderheid. Het zal nodig zijn!