Ik ben geboren in Turnhout, heb rechten gestudeerd aan de universiteit Antwerpen en ben 37 jaar advocaat geweest aan de balie provincie Antwerpen. Ik woon in Lint sedert 1988 en heb hier mijn kantoor gehad van 1994 tot december 2023. Onze 3 kinderen zijn in Lint opgegroeid. Ondertussen zijn er 3 kleinkindjes, waarvoor ik graag tijd vrijmaak. Ik heb me via mijn job steeds ingezet voor andere mensen en ook nu sta ik graag klaar om te helpen.
Sedert januari 2020 ben ik voorzitter van Groen in Lint, nu GroenXL. Ik was reeds kandidaat voor Groen bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2000, 2012 en 2018. Van 2012 tot 2018 zat Groen mee in de meerderheid en hebben we mooie zaken kunnen verwezenlijken. In de huidige bestuursperiode (waarbij Groen niet mee in het bestuur zit) heb ik enkele keren als plaatsvervangend gemeenteraadslid kunnen kennismaken met de concrete werking van het Lintse bestuur.
Nu wil ik opnieuw mijn schouders zetten onder het GroenXL-verhaal. Ik vind o.a. belangrijk: behoud van de schaarse open ruimte, meer groen en minder verharding, meer participatie en een open bestuur, ontmoetingsplaatsen voor jongeren, ...
Sedert 2012 zit ik namens Natuurpunt ook in de KliMiNa-raad. Ik lag mee aan de basis van het eerste voorstel voor een klimaatactieplan dat in april 2018 werd ingediend, maar dat gewoon in de schuif is gelegd door de huidige meerderheid. Meer recent heb ik mij opnieuw ingezet bij de opmaak van een klimaatactieplan, dat wèl is goedgekeurd, maar dat wat mij betreft te weinig ambitieus is.
“Ik wil mij mee inzetten om Lint en omgeving te beschermen tegen het veranderende klimaat: meer groen, veel minder verharding, meer wateropvang. Ik wil dat Lint en onze regio een mooie, gezonde en leefbare omgeving blijft in de toekomst.”
Als het op klimatologisch vlak misloopt, zijn er negatieve gevolgen in vele andere domeinen: economie, welzijn, migratie, ... De aanpak van de klimaatcrisis is dus wel degelijk een prioriteit!
Het klimaat stopt niet aan de gemeentegrenzen. Daarom is samenwerken met buurgemeenten meer dan aangewezen. Eigen beslissingen mogen niet eenvoudig worden afgeschoven op de buren. Meer groen, gezonde lucht, schone waterlopen zijn immers grensoverschrijdend. Het is niet ieder voor zich, maar de boodschap is 'samenwerken'.Vele kleine inspanningen maken het groot(s).