Ik woon al mijn hele leven in Lint. Sinds enkele jaren probeer ik mijn steentje bij te dragen aan de Lintse samenleving. Zo was ik vier jaar leiding bij Scouts Lint en ondersteun ik de leiding nu nog vanuit de vzw. Als leiding werd ik ook lid van de jeugdraad en nam ik een mandaat op in de KliMiNa-raad. Daar werd mijn interesse voor de Lintse politiek geprikkeld omdat ik ondervond dat het gemeentelijk niveau de meest directe impact heeft op het leven van de Lintenaren. Ik ben daarom ook ontzettend blij dat ik als onafhankelijke op plaats 5 bij GroenXL mag staan, want op die manier kan ik als gemeenteraadslid, of vanuit de achtergrond, mijn steentje bijdragen aan een beter Lint.
Als 23-jarige wil ik vooral de stem van kinderen en jongeren vertolken in het beleid. Ik zal onder meer ijveren voor nieuwe ontmoetingsplaatsen voor jongeren, zoals een skatepark of een jeugdhuis, maar jeugdbeleid is meer dan alleen vrije tijd. Jongeren hebben ook baat bij een doorgedreven klimaatbeleid, een kindvriendelijk mobiliteitsplan en bovenal, een open en participatieve gemeente. Wie beter dan jongeren zelf weet wat er nodig is om Lint af te stemmen op de noden van jongeren? Daarom wil ik ervoor zorgen dat kinderen en jongeren meer betrokken worden bij alles wat hen aangaat. Of het nu gaat over speelterreinen, fuifbeleid, fietsinfrastructuur of open ruimte: beleid dat goed is voor kinderen en jongeren, is goed voor iedereen.
Ik heb een masterdiploma in Political Science en in Gender en diversiteit en kijk ook vanuit een andere blik naar politiek en naar hoe minderheidsgroepen vertegenwoordigd zijn in het beleid. Ik werk sinds kort als beleidsmedewerker bij NOOZO (Niets Over Ons Zonder Ons), de Vlaamse adviesraad handicap. Ook daar probeer ik bij te dragen aan een inclusieve samenleving. Vanuit het lokaal bestuur kunnen we dit beleid mee vormgeven, door onder meer het goede voorbeeld te geven en volop te gaan voor meer toegankelijkheid. Ik hoop dat de Lintenaar mee wil schrijven aan een inclusief verhaal. Ik ben alvast helemaal klaar om te strijden voor het welzijn van élke Lintenaar.
Als lid van verschillende adviesraden en deelnemer bij participatietrajecten ben ik vaak teleurgesteld door het huidige lokaal bestuur. Het advies vanuit de jeugdraad over het politiereglement werd niet meegenomen, zonder een samenhangende verklaring te geven. In de KliMiNa-raad werkte ik mee aan een ontwerp voor het klimaatactieplan. Het uiteindelijke klimaatactieplan zal er niet voor zorgen dat we de uitdagingen van de klimaatverandering de baas zullen kunnen in Lint. Verder nam ik deel aan de stakeholdersgroep voor het nieuwe mobiliteitsplan, maar het huidige bestuur koos ervoor om niet voluit in te zetten op fietsers en kwetsbare groepen, zoals kinderen en ouderen. Daarom wil ik er mee voor zorgen dat participatie verder gaat dan enkel informeren, maar dat burgers ook écht bij het beleid betrokken worden.
"Wil je ook een sterk beleid voor kinderen en jongeren, een bestuur dat voluit de kaart van inclusie trekt en een gemeente met een participatief karakter? Stem dan GroenXL op 13 oktober!"