Ik ben opgegroeid in het groene Kasterlee, ben in Leuven afgestudeerd als leerkracht wetenschappen-aardrijkskunde, specialiseerde mij in het buitengewoon onderwijs, heb gewerkt en gewoond in Antwerpen, heb met mijn vrouw en onze 2 dochters in het prachtige Zweden gewoond en ben uiteindelijk in het landelijke Lint beland, het geboortedorp van mijn vrouw. En zo bevind ik me ook terug in de geboortestreek van mijn vader, die in Boechout is opgegroeid.
In Lint voelen we ons goed! We nemen deel aan het verenigingsleven: volleybal, tennis, chiro, jump ‘n joy, Natuurpunt Land Van Reyen. In Lint wil ik, als gecertifieerd natuurgids, mijn steentje bijdragen om de natuur in onze gemeente te promoten.
-
Ik organiseerde al enkele keren een voortuinsafari in Lint, een fietstocht langs ecologisch waardevolle voortuinen om Lintenaren te inspireren om te kiezen voor een natuurlijke voortuin.
-
Als lid van de bijenwerkgroep van de gemeente werk ik mee bijenvriendelijke initiatieven uit, zoals de jaarlijkse bijendag voor alle lagere scholen in Lint.
-
Ik lichtte ook met plezier de resultaten en het advies van het bijenwerkplan van Lint toe aan alle arbeiders van onze groendienst. Na een carrière van 18 jaar in het onderwijs, blijft educatie me immers nauw aan het hart liggen.
-
Ik engageer me ook in de lokale natuurpuntafdeling Land Van Reyen en help mee met de paddenoverzet, beheerwerken, natuurstudie, ik organiseer hommelwandelingen, de natuurpuntkwis, sta mee aan de wieg van het eerste natuurweekend in Lint ‘Vlindervinders en mottenzotten’ en startte samen met een collega-natuurgids een gidsenwerking op voor de regio Lint, Boechout, Vremde en Morstel.
Willen we het landelijke karakter van onze gemeente behouden, waar elke Lintenaar toch trots op lijkt te zijn, dan zet ik graag mijn schouders onder dat project. Dat is ook de reden voor mijn engagement voor GroenXL. We dreigen in de volgende legislatuur veel open ruimte en natuur in Lint te verliezen als we op eenzelfde manier beleid blijven voeren. Ik geloof dat het anders kan.
Ook de kloof tussen bestuur en burger zie ik groter worden als er niet méér wordt ingezet op participatie en open communicatie. Als leerkracht heb ik jarenlang aan jongeren met een autismespectrumstoornis (ASS) les gegeven. Transparante en inclusieve communicatie is daarbij cruciaal. Ook in Zweden heb ik de kracht gezien en ervaren van een open beleid dat transparant is en de natuur niet ondergeschikt maakt. Zo’n beleid geeft zuurstof aan een gemeenschap. Het is ook een belofte die ik maak als papa om het beter te doen voor mijn kinderen.
"Ik heb tijd en veel goesting om een politiek engagement in Lint op te nemen en zal dat met uw stem ook met volle inzet doen!"